Bloc

29-06-2024

2a Assemblea general de CEL de Mieres

Amb una assistència del 86% dels 64 socis actuals, es va celebrar la 2a Assemblea general amb aquest ordre del dia:


0) Benvinguda i presentació

1) Informar de la situació actual de CEL de Mieres

2) Informar de les subvencions

3) Aprovar l’estat de comptes

4) Aprovar la revisió de la quota de servei

5) Aprovar la distribució de la segona fase

6) Precs i preguntes


L'assemblea es va desenvolupar segons aquesta presentació:

07-06-2024

EnCOMana la teva energia comunitària

CEL de Mieres vam assistir a una trobada a Celrà per compartir la nostra experiència amb comunitats que comencen el seu camí. 

El programa de la trobada el trobareu aquí.

30-04-2024

05-04-2024

Ja tenim les plaques funcionant!

Des del 26 de març, la 1a fase de la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló municipal ja està produint energia. Això ha representat que els 24 primers socis ja estan rebent 1 kWp als seus domicilis.

Esperem que d'aquí a poc temps tindrem la 2a fase ja en producció (de moment ja està licitada) i, per tant, podrem subministrar energia a tots els socis que actualment té la cooperativa. 

Aquestes dues primeres fases són instal·lacions que fa l'Ajuntament a partir de subvencions obtingudes i que s'han fet en un teulat públic mitjançant un conveni entre l'Ajuntament i la nostra cooperativa.

Fes-te soci de CEL de Mieres i aviat podràs disposar d'energia sostenible!

23-12-2023

Parada de difusió al mercat extraordinari de Nadal

La instal·lació de la 1a fase de plaques al pavelló ja ha finalitzat i estem en procés de legalització. Per tant, aviat podrem distribuir 1 kWp (1.250 kWh anuals) als primers 24 socis de la cooperativa. 

Per tal d'animar als veïns de Mieres que encara no són socis a fer-se'n, vam aprofitar El mercat de Nadal i val a dir que la gent ens va demanar informació i alguns ja s'hi van apuntar. Actualment, som ms de 50 socis i la xifra creixerà perquè ja tenim diverses fases de noves plaques aprovades que s'instal·laran i donaran més potència elèctrica per a més socis. Apunteu-vos-hi aviat, i així sereu els primers receptors de kWp de la pròxima fase!

Aquí trobareu el contingut del fulletó que vam distribuir.

9-10-2023

Preguntes freqüents (FAQS) sobre les comunitats Energètiques

OECoop, la cooperativa de 2n grau a la que estem adscrits, va realitzar aquest vídeo, on un representant de cada cooperativa respon a una de les preguntes que tots ens fem amb relació a les Comunitats Energètiques i al seu funcionament. Us en recomanem molt el seu visionat.

Aquí trobareu el vídeo sencer.

16 i 17-11-2023

Comunitats locals d'energia

La Diputació de Girona ens va convidar a participar com a ponents en aquestes jornades a Vilablareix i a Can Trona, juntament amb tres cooperatives més. L'objecte de les trobades fou explicar la nostra experiència a noves cooperatives que inicien el seu camí, i a les quals els pot resultar interessant saber com hem fet coses que ells encara han d'engegar. 

Aquí trobareu el programa de la trobada a Vilablareix i aquí la de Can Trona.

11-11-2023

Assemblea d'OECoop

Osona Energia Cooperativa (OECoop), va celebrar una assemblea als Hostalets de Balenyà. El motiu va ser la presentació del desenvolupament i situació actual d'aquesta cooperativa de 2n grau, que ja dona servei a 27 cooperatives energètiques d'Osona i de la resta del país, incloent-hi la CEL de Mieres.

A la presentació que va fer l'Ermen trobareu les dades més rellevants d'OECoop, i en aquest article, una informació completa del seu objecte social.

Un dels punts més importants de l'assemblea fou la renovació i ampliació del consell rector d'OECoop i reforçar la seva estructura, que haurà d'afrontar i organitzar la integració de professionals externs que ajudin a les cooperatives associades en les tasques de gestió, administració, comptabilitat, fiscalitat, comunicació, implementacions tècniques, etc.

15-10-2023

1a Assembles general de socis

Amb assistència d'un 73% dels socis, el consell rector informà de la situació actual de CEL de Mieres i de l'estat de la instal·lació de la 1a fase de plaques al Pavelló poliesportiu, així com sobre el funcionament de l'energia fotovoltaica i de l'estat de les subvencions demanades.

Per unanimitat, els socis van aprovar el coeficient de distribució de la potència quan estigui disponible, i també les decisions adoptades pel consell rector, el qual es va veure reforçat amb la incorporació de nous socis i sòcies.

En aquesta presentació trobareu el contingut dels temes què es van tractar a l'assemblea.

25-09-2023

EL 9 NOU

Transició energètica amb sobirania o sense?


Ermen Llobet

La transició energètica, com se sap, és el procés de passar del sistema ener- gètic actual, molt poc eficient, ener- gívor, fortament centralitzat i basat en l’ús quasi exclusiu de fonts no renovables i contaminants, a un sis- tema basat en l’alta eficiència, el con- sum contingut, l’ús quasi exclusiu de fonts renovables i netes i de genera- ció distribuïda. Sabem que el model energètic actual està fortament con- trolat per un oligopoli totpoderós on el consumidor és un element passiu i sovint resignat. Sabem com serà el model energètic 100% renovable del 2050? Certament, no. El que sí que sa- bem del cert, però, és que, per primer cop, tenim la gran oportunitat histò- rica que aquest model energètic sigui tan descentralitzat com distribuïdes en són les fonts d’energia (el sol, el vent...) i com ho és el propi consum energètic; un model que ens permeti assolir la sobirania energètica com a país i la sobirania com a ciutadania i com a consumidors, en detriment dels oligopolis actuals. I aquesta oportuni- tat depèn en bona part de tots i totes nosaltres, de forma col·lectiva.

Si el consum d’energia el tenim al territori i els recursos energètics re- novables també, per què no fem que el territori sigui el protagonista de la transició energètica?  (segueix llegint)

24-09-2023

Jornades de comunitats energètiques

Vam assistir a aquesta jornada, on OECoop, cooperativa de 2n grau a la que estem associats, va informar de la situació actual del seu desenvolupament i de les perspectives de creixement que presenta. Actualment, agrupa a 22 comunitats energètiques de diverses comarques de Catalunya.

Després es va treballar l'organització d'OECoom en diferents seccions per tal d'anar construint una organització que sigui funcional i representativa.

04-09-2023

jornal.cat

Damià Torruella Duran

ACN Mieres - Més de la meitat dels municipis que hi ha a la demarcació de Girona han iniciat els tràmits per constituir una comunitat energètica, segons dades de la Diputació de Girona. Concretament el 52,88% dels 221 municipis que hi ha a la demarcació o bé han iniciat els processos per tenir una comunitat o bé ja la tenen en funcionament. El poble pioner a Girona va ser Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), que va posar-la en funcionament ara fa dos anys. Per altra banda, a la demarcació hi ha quatre municipis (Olot, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Mieres) que la comunitat energètica estarà liderada per una cooperativa ciutadana i no per l'ajuntament. (segueix llegint)

11-04-2023

Al Quadern 62 de la cooperativa Opcions, van publicar una Guia pràctica  sobre com produir, consumir i pensar l'energia de manera local i comunitària. 

Hi trobareu molta informació que resulta útil per als socis presents i futurs de cooperatives energètiques com la nostra.

Per accedir-hi, cliqueu sobre la imatge o aquí.

8-04-2023

Després del llançament digital, fem una campanya "analògica" de captació de socis. Posem una taula al mercat, s'atansa força gent a demanar informació i fem un bon nombre de socis!

A més dels bits, també hi ha els àtoms :-)

8-03-2023

La cooperativa CEL de Mieres es fa sòcia d'OSONA ENERGIA COOPERATIVA SCCL (OECoop), cooperativa de 2n grau que ens prestarà serveis d'assessorament tècnic, econòmic i financer i de gestió. 

20-02-2023

"A Mieres, un petit poble de la Garrotxa, s'ha constituït una cooperativa per fer autoconsum compartit d'energia fotovoltaica. L'Ajuntament ha ajudat els veïns i els cedeix teulades municipals per posar-hi les plaques, però seran els ciutadans els que gestionin la comunitat energètica." (TV3)

2023-02-18_FIRA DE L’ENERGIA I LA CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE

18-02-2023


Anem a la FIRA DE L’ENERGIA I LA CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE a Vic, i en tornem molt animats en veure el nombre de noves cooperatives energètiques que estan naixent, l'esperit de servei i assessorament dels més veterans, i la il·lusió de tots plegats.

19-11-2022

Presentació de la Consulta popular

Es va presentar al Centre Cívic, la Consulta Popular per preguntar als veïns si estan d'acord que l'Ajuntament cedeixi a CEL de Mieres teulades i instal·lacions a canvi d'un percentatge de la potència generada. 

Les Dates de votació seran aquestes: 


O bé podeu votar de manera telemàtica a través de la Plataforma DECIDIM

Assemblea oberta consulta 2022

5-11-2022

Presentació de CEL de Mieres

Es va presentar la comunitat energètica CEL de Mieres al poble. El Centre Cívic es va omplir i escoltar amb molt d'interès les explicacions que van donar tres membres del grup constituent de la cooperativa.

Després es van produir una sèrie de preguntes i en acabar els veïns van mostrar un interès generalitzat per a fer-se'n socis.


2022-11-05_Trobada veïnal.pptx

17-06-2024

Assemblea d'OECoop

El 15 de juny vam assistir a l'Assemblea general d'OECoop. També s'hi va presentar un Informe de Gestió, on es constata el creixement d'OECoop, que en 18 mesos ha passat  d'estar constituïda per 4 cooperatives a 40 esteses per 18 comarques de Catalunya.